Robí nám radosť - robiť VÁM radosť...

Hermínka - cukrárska výroba

Bratislavská 25
900 21 Svätý Jur
Objednávky a informácie: 0904 293 369
cukraren.av@hotmail.com

Novoročný domáci chlieb

02.01.2016 09:51

Málokto z nás (alebo z vás?) si v dnešnej dobe spomenie ako vonia čerstvý domáci chlieb... (Túto položku v našej ponuke nehľadajte, neboli by ste ju schopní zaplatiť...)

Chlieb si pečieme doma (nie v stolnej pekárničke) klasickou tradičnou technikou... Každý, kto si to doma skúsi, pochopí prečo naši predkovia vymysleli slogan "Na chlieb sa ťažko robí...!" Veď príprava domáceho kvasu trvá v základe 7 dní, potom ak ho pečiete často a pravidelne, tak len dva dni. Môžte tento proces vynechať a použiť ako náhradu čerstvé kvasnice, ale aj tak budete na výsledok čakať od prípravy po dopečenie viac ako 2 hodiny...smile – emotikon a konzumovať ho môžte až po úplnom prirodzenom vychladnutí, čo je cca ďaľších 5 hodín... Ale... ALEEEE... je neporovnateľný s tým chlebom, ktorým nás kŕmia v hypermarketoch a tá vôňa... Chlebová vôňa v celom dome... A tá chuť... Chuť skutočného chleba a nie odpečeného klamstva z veľkopekárni, kde je viac chémie ako zdravých vecí... Pri krájaní tohto chleba budete vždy myslieť na to, koľko práce je za týmto pecňom a isto z neho nič neostane - nič, čo by mohlo skončiť v koši...

Krásny novoročný deň Vám prajeme... Anton a Andy